fredag 6 november 2015


English Language and Natural Sciences

We will continue to conduct systematic chemistry experiments. Many children are working on area,, perimeter and scale. We will also continue with writing process  basing emphasis on descriptive  writing.. The children have also learnt different ways to say said and asked. The children have a spelling test on Thursday next week.

Vi har pratat om pjäsen vi såg innan lovet ”Hans och Greta i Högdalen” och klassen har fått skriva fortsättningen så som de hade önskat att historien fortsatte.

Vi har även jobbat vidare med faktatexterna om ett europeiskt land. Vi arbetar utifrån tydliga mallar för att ge eleverna stöd med strukturen för vad som är viktigt att få med och hur en faktatext är uppbyggd. De färdiga texterna ska vi sedan presentera för fadderbarnen. Många är klara med sin text och skriver nu om ett eget påhittat land utifrån samma struktur.

Vi har så smått påbörjat nästa SO område, geografi, genom att prata och titta på Geografens testamente om Norden och läsa högt i vår nya högläsningsbok ”Fröken Europa”.

Hälsningar från,

Agnes Halmin och Jacqueline Zettergren
Lärare år 5
Johannes skola

Stockholm