fredag 27 november 2015

Week 48/49


 Dear Parents

The Chemistry experiment sessions are coming to an end. The children are to do the examination part of the experiments. The children will use the skills of observation to identify one powder and two powders mixed together and draw conclusions on what they can be from their observations. The NO test results have been issued. Most of the students performed very well in the test.
  
There will also be a Mathematics test next Wednesday. Children are to train for the mathematics test.
There will be a spelling test on Friday.

Arbetet med grammatik, ordklasser, fortsätter och diskussionerna går varma i klassrummet när vi vrider och vänder på språket. Det är härligt att se att så många är verkligt intresserade av hur allt hänger ihop. Vi har letat, skrivit och komparerat adjektiv och pratat om tempus i verb samt repeterat substantiv.
Här är några länkar för att repetera hemma:
Vecka 50 kommer eleverna ha ett bedömningstillfälle då de ska få sortera ett antal ord i rätt ordklasser och motivera/förklara varför ordet hör hemma där. Vi övar i skolan.

Vi har jobbat vidare med Europa genom att arbeta med appen ”Min geografi” och vi arbetar även med kartbokens olika karttyper och tränar på så sätt att använda kartboken. Öva gärna på länder och huvudstäder hemma med hjälp av ”Min geografi” eller någon av länkarna nedan:
Bedömningstillfället i geografi är vecka 51. Eleverna ska kunna sätta ut minst 10 och helst fler än 20 länder och huvudstäder på en blindkarta samt använda en kartbok för att ta reda på och förklara fakta. Vi övar i skolan.

Läsläxa, minst 3 ggr 15 minuter. Läsprotokollet fylls i och lämnas in på torsdag 3/12.

Hälsningar från

Agnes Halmin och Jacqueline Zettergren